EXAFLEX - Membrana Pericard HD

EXAFLEX - Membrana Pericard HD

 

Membrana de pericard bovin Exaflex Bilayer este utilizată în numeroase discipline medicale care se ocupă cu regenerarea și repararea țesuturilor deteriorate.

Exaflex constă dintr-un strat dublu de fibre de colagen țesute multidirecționale.
O parte este extrem de compactă, antiaderentă și foarte rezistentă la trecerea bacteriilor. Cealalta fata fibrilara constituie in schimb un mediu ideal pentru revitalizarea tesuturilor, prevenind in acelasi timp miscarile nedorite ale protezei.

 

Membranele bistrat suferă revitalizare de către țesutul conjunctiv endogen în 3 faze (faze de încorporare și absorbție a unui ADM):

În stratul fibrilar fibrocitele migrează și contribuie la ancorarea membranei la structurile înconjurătoare prin formarea unei noi membrane care înconjoară implantul.
Fibrocitele migrate în structura tridimensională a membranei bistrate nu sintetizează inițial colagenul, ci își adaptează metabolismul pentru a contribui la menținerea fibrelor de colagen existente.
După câteva luni începe degradarea structurii tridimensionale indusă de colagenaze. Colagenul este degradat și înlocuit cu fibrocite noi. Neostructura este infiltrată și hrănită de capilare care cresc ușor în matricea tridimensională.


Procedura de prelucrare
Procesul de deantigenare brevetat aplicat la Exaflex nu necesită acetonă sau etanol și păstrează toate elementele active regenerative din membrană.

Proteoglicanii, acidul hialuronic, fibronectina, elastina și colagenul oferă un rezervor de revitalizare, controlând inflamația și promovând proliferarea și migrarea celulelor.

Cantitatea de masă biologică implantată este limitată (până la 50% față de matricele dermice) și este favorizată integrarea, chiar și în cazul perfuziei slabe, menținând performanța biomecanica maximă.

Componentele membranei:

COLAGEN
Componenta principala a membranei, formata din doua straturi: unul compact si impermeabil la agentii externi si unul multidirectional, fibrilar, in contact cu tesuturile lezate. Stratul fibrilar tridimensional este mediul ideal pentru așezarea celulelor și proliferarea vasculară.

ELASTIN - 
Proteina din tesutul conjunctiv, gasita din abundenta in aorta si vasele mari de sange. Element fundamental al pielii, face membrana extrem de flexibilă și ușor adaptabilă la forma leziunii.

FIBRONECTINA - Proteina care actioneaza ca o punte intre celulele care trebuie sa se ataseze de matricea extracelulara pentru a se misca si de colagen. Dimerii fibronectinei au două situsuri de legare a colagenului și două situsuri de legare a proteinelor membranare în celule: integrine. Celulele aderă prin acest receptor la membrana de colagen care le transmite semnale.

PROTEOGLICANI - Componente care „umplu spatiile”, garantand rezistenta la compresie. Lanțurile de glicozaminoglicani (mulțumită organizării lor poroase și hidratate) permit difuzarea rapidă a moleculelor solubile în apă și migrarea celulelor și prelungirile acestora.

Dispunerea sa in interiorul schelei ii permite sa ocupe un numar mare de molecule de apa, pastrand hidratarea, plasticitatea si vascozitatea. Acidul hialuronic funcționează ca un filtru împotriva răspândirii bacteriilor și agenților infecțioși în țesut. Doar particulele cu greutate moleculară mică pot trece prin „plasa” acestei rețele și se pot răspândi liber în țesătură.

Aplicații chirurgicale:
Produsele cu matrice acelulară pot fi utilizate într-o gamă largă de aplicații, inclusiv arsuri și chirurgie reconstructivă, repararea țesuturilor moi și a peretelui abdominal și ca implanturi interne pentru uz ortopedic în reconstrucția suprafeței articulare și a tendoanelor de reparare a articulațiilor.


 

 

Membrana Pericard EXAFLEX este disponibile pe: www.invictusmedical.ro

 

Suport clienti 09:00 - 18:00

0751794106 office@invictusmedical.ro
#487016

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!