Clasificari ale implanturilor dentare.

Clasificari ale implanturilor dentare.
Implanturile dentare pot fi clasificate în mai multe moduri, în funcție de diferite criterii. Iată câteva clasificări comune pentru implanturile dentare:

1. După materialul utilizat:
   a. Implanturi dentare din titan: Titanul și aliajele sale sunt cele mai comune materiale utilizate pentru implanturi dentare datorită proprietăților sale biocompatibile și rezistenței.

   b. Implanturi dentare din zirconiu: Zirconia este un material ceramic care se folosește tot mai des în implanturile dentare, datorită aspectului său estetic și proprietăților sale biocompatibile.



2. După design:
   a. Implanturi cu suprafață tratată: Acestea au suprafețe speciale tratate pentru a îmbunătăți procesul de integrare osoasă și stabilitatea implantului.
   b. Implanturi cu con intern și extern: Acestea se referă la designul conului implantului și modul în care componentă protetică (abutment) se fixează (conexiune bont implant) în implant .
   c. Implanturi cu fileturi: Unele implanturi dentare au fileturi care facilitează fixarea implantului în os și asigură stabilitatea inițială.

3. După locul inserării:
   a. Implanturi dentare în maxilar (osul maxilarului superior).

   b. Implanturi dentare în mandibulă (osul mandibular inferior).


4. După scopul utilizării:
   a. Implanturi dentare unitare: Acestea sunt utilizate pentru înlocuirea unui singur dinte lipsă.
   b. Implanturi dentare multiple sau de ansamblu: Acestea sunt utilizate pentru înlocuirea mai multor dinți lipsă într-o zonă.
   c. Implanturi dentare All-on-4 sau All-on-6: Acestea sunt utilizate pentru înlocuirea tuturor dinților unui arc dentar cu un număr redus de implanturi strategice.



Acestea sunt doar câteva exemple de clasificări ale implanturilor dentare. Este important să consulți un specialist în implantologie dentară pentru a determina ce tip de implant dentar este cel mai potrivit pentru tine, luând în considerare nevoile tale specifice și condiția orală.
Intreabă medicul specialist de implanturile BIOTEM.

Suport clienti 09:00 - 18:00

0751794106 office@invictusmedical.ro
#487016

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!