Biocompatibilitatea adezivului de țesut cianoacrilat în combinație cu o membrană de colagen, un studiu Dr. Nevins

Biocompatibilitatea adezivului de țesut cianoacrilat în combinație cu o membrană de colagen, un studiu Dr. Nevins
Rezumat: Această investigație clinică a fost efectuată pentru a determina eficacitatea adezivului de țesut cianoacrilat pentru a îmbunătăți vindecarea țesuturilor moi și dure a rănilor de extracție care necesită un efort regenerativ. Au fost selectați paisprezece pacienți care necesită un total de 25 de extracții dentare. Douăzeci de alveole au fost tratate cu adeziv de țesut cianoacrilat peste o membrană de barieră de colagen expusă, fără a modifica joncțiunea mucogingivală, în timp ce alveolele de extracție au fost lăsate să se vindece și prin intenția de vindecare secundară, dar fără aplicarea adezivului tisular. Rezultatele au fost evaluate cu accent pe culoarea și forma țesuturilor moi, precum și pe morfologia suprafeței osoase. Toate site-urile au primit implanturi dentare. A existat un avantaj clar în utilizarea adezivului de țesut cianoacrilat ca mecanism de protecție peste o membrană de barieră de colagen expusă.

Studiu de: Myron Nevins, DDS1 Gerardo Mendoza-Azpur, MSc2 Nicola De Angelis, DDS, DMSc3 David M. Kim, DDS, DMSc4

Există cunoștințe semnificative legate de vindecarea rănilor de extracție cu și fără terapii regenerative.1–8 Utilizarea implanturilor dentare pentru înlocuirea elementelor dentiției a dus la necesitatea protejării carcasei osoase după extracție, astfel încât să se dezvolte un aspect estetic. îmbunătățirea țesuturilor moi. O poziție proeminentă a rădăcinii este adesea însoțită de o placă bucală subțire, fragilă, care poate fi deteriorată în timpul îndepărtarii dintelui, rezultând o creastă edentată deformată a cărei morfologie osoasă ar necesita mărire înainte de plasarea implantului. Prin urmare, conservarea alveolei în momentul extracției rădăcinilor proeminente din maxilarul anterior este crucială pentru a permite plasarea optimă a implantului. A fost inițiată o investigație în serie de cazuri clinice pentru a aborda potențialul rol protector al adezivului de țesut cianoacrilat în protejarea membranelor de barieră de colagen expuse intenționat în procedurile de conservare a prizei de extracție. A fost susținută expunerea intenționată a membranei barierei de colagen pentru a evita inciziile verticale de eliberare sau modificarea joncțiunii mucogingivale.
Deși au existat mai multe investigații clinice și histologice susțin acest concept al vindecării rănilor secundare pe o membrană barieră colagen expuse, nu toate membranele vor avea capacitatea a induce healing.9,10 țesut Un adeziv țesut cianoacrilat moale și tare (
Periacryl 90, GluStitch ) este cunoscut a fi biocompatibil și netoxic pentru închiderea plăgii timp de până la 2 săptămâni. A fost utilizat pe scară largă în stomatologie pentru aplicații de adeziv pentru țesuturi bucale și poate juca un rol protector, cu o contaminare minimă în cazurile cu membrane de barieră de colagen expuse.


 

Descărcați studiul complet aici.



Poti comanda PERIACRYL cu un click aici:
 
www.InvictusMedical.ro

Suport clienti 09:00 - 18:00

0751794106 office@invictusmedical.ro
#487016

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!