Fire sutura de uz chirurgical B. Braun, etalon pentru inchiderea plagilor

Fire sutura de uz chirurgical B. Braun, etalon pentru inchiderea plagilor

O idee revolutionara pentru terapia plagilor

          Deschideti, operati, inchideti, ulterior indepartati sutura: toata lumea este familiarizata cu procedura de inchidere a plagii. Tratamentul ranilor este un domeniu de terapie cu o lunga traditie in cadrul B. Braun. Garantarea sterilitatii suturilor a reprezentat insa o mare problema pana la inceputul secolului al XX-lea. Este extrem de important sa ne asiguram ca nici o infectie nu pune in pericol procesul de vindecare care urmeaza.

O piatra de hotar in istoria terapiei de ingrijire a plagilor, o chestiune normala astazi, dar o idee revolutionara atunci, in 1908 a venit vestea senzationala de la B. Braun, prin intermediul lui Carl Braun, nepotul lui Julius Wilhelm Braun: pentru prima data in istorie, materialul de sutura poate fi produs și vandut sub forma sterila.
1908: Catgut - First sterile, absorbable suture material industrially manufactured from sheep intestine according to Dr. Franz Kuhn’s method.
           Dupa mai mult de 115 ani de istorie in productia de fire de sutura, portofoliul B. Braun contine astazi 14 grupe principale de fire de sutura pentru uz chirugial, insumand peste 8.500 coduri unice de produs.
Dafilon® - fir sintetic, neresorbabil, monofilament, poliamida
Din portofoliul actual B. Braun, gama de sutura Dafilon® , prin caracteristicile tehnice si beneficiile pe care le ofera, se pozitioneaza ca una dintre principalele optiuni ale stomatologilor, avand multiple recomandari de utilizare in sfera chirurgiei orale, indepartarea chisturilor si a tumorilor, extractiei dentare, si a implantologiei.
 
Suturile monofilament sunt mult mai putin predispuse la potentarea infectiilor in comparatie cu suturile multifilamentare.
Testele de aderenta in vitro au evidentiat variatii remarcabile in afinitatea bacteriilor pentru firele de sutura: suturile multifilament prezinta o aderenta de 5 pana la 8 ori mai mare in comparatie cu suturile monofilament din poliamida.

* Alexander JW, Solomkin JS, Edwards MJ. Updated Recommendations for Control of Surgical Site Infections. Annals of Surgery. 2011;253(6):1082-93.
** Choi HJ, Chae HD. Comparison of E. coli infiltration between new absorbable sutures. J Korean Surg Soc. 2009;77(1):1-6.
Principalele avantaje si beneficii ale gamei de sutura Dafilon®:​​​​​
ü ​​Efect minim de promovare a infectiilor la nivelul tesuturilor

ü Trecere atraumatica prin tesut

ü Noduri rezistente si sigure

ü Usor de indepartat

ü Excelenta flexibilitate si manevrabilitate

ü Efect de memorie redus

 
  • Fara granulatii tisulare
  • Rezultate cosmetice bune
  • Ace de inaltă precizie
  • Rezistentă mare la tractiune
  • Elasticitate longitudinala pentru a asigura o innodare compacta si sigura

 

Descopera firele de sutura DAFILON accesand link-ul de mai jos:
 

Suport clienti 09:00 - 18:00

0751794106 office@invictusmedical.ro
#487016

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!